PnP TerrainCreator - Forum

The PnP TerrainCreator Forum
It is currently Sat Sep 23, 2017 5:50 am

All times are UTC




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 41 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: My report bugs
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 3:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
Im report here all bugs i'm look in a 1.2 beta.

A first bug i have look is this :


Image

In interface this bug come some time.


EDIT : New bug, copy/past object static is not possible (CTRL + C and CTRL + V)

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 3:51 pm 
Offline
Programmierdochfix
User avatar

Joined: Tue Apr 27, 2004 12:53 pm
Posts: 891
Location: Braunschweig
Yes the first one is very strange, no idea yet, what causes it. Minimizing and maximizing the application brings the interface up again.

Maybe I forgot to add the keyboard handler for paste. ctrl + c works. For pasting use the context menu until the keyboard shortcut is activated again.

Thanks for reporting.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 4:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
3/. warscheinlich kommt das Problem der hellen Flecken der Texturen von den "light environement das Problem welches ich in einer anderen Nachricht geschickt habe ist perfekt corrigiert.
4/. Das einsetzen von Objekten scheint mir prezieser zu seien als vorher,hast Du die verbesserung dur einsetzen von Graduationen erreicht ?

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 4:22 pm 
Offline
Programmierdochfix
User avatar

Joined: Tue Apr 27, 2004 12:53 pm
Posts: 891
Location: Braunschweig
3. Yes the blending color between textures should be corrected now.
4. And yes. In the older version, objects were placed on the terrain vertices, now they are placed directly at the mouse position


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 4:24 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
Alpha transp is now perfect in B3D format !!!

Really Good


EDIT: Wenn ich ein "static object " mit den "widjets" auf der axe z versetze, kommt es vor dass dass objekt leicht auf die axe x und oder y versetzt wird.
auf die Dauer kann das Stören.

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 7:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
ok, first bug is fix in Beta2

Good Job.


Look for fun : http://img33.picoodle.com/img/img33/4/7 ... 02d416.jpg


PS : blendering texture for average is improve ?
I do not see in changelog.

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 8:13 pm 
Offline
Graphicanissimus
User avatar

Joined: Tue Apr 27, 2004 9:56 pm
Posts: 252
Location: the other side of the moon
first of all, that's a really good screenshot of a scene :D

1. The beta2 should not fix the redraw issue of the tool menu.
Beta2 only contains a change for Windows2000 users.
But we're working on it.

2. There's no change how TC blends textures in this versions.

_________________
Image Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 8:23 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
Code:
1. The beta2 should not fix the redraw issue of the tool menu.
Beta2 only contains a change for Windows2000 users.
But we're working on it.


Hoo ok, sorry. But after 1 hour use pnptc 1.2 Beta2 i have not first bug in interface. And in beta1 i have this bug in ~10/20 min.


I have look a (new bug), for shadow. Look my screen :

http://img34.picoodle.com/img/img34/4/7 ... 399584.jpg


Is my error in config, or is a bug ?

Need more pixel per elements ?

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 8:45 pm 
Offline
Graphicanissimus
User avatar

Joined: Tue Apr 27, 2004 9:56 pm
Posts: 252
Location: the other side of the moon
You're welcome :D
This bug is pretty hard to catch.. we're looking for it but havnt found anything that would explain it.

About your screenshot, it looks like a lightmap to me with low pixel per elements. By the way alpha map based textures on objects are not supported on the lightmap calculation at the moment. It's not a bug.

_________________
Image Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jul 19, 2008 12:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
ok, yes my shadow is 1pixel per element.

For a better shadow i'm make 4 or + pixel per element ?

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jul 19, 2008 9:13 am 
Offline
Programmierdochfix
User avatar

Joined: Tue Apr 27, 2004 12:53 pm
Posts: 891
Location: Braunschweig
yes, but it will take some time for computation.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jul 19, 2008 2:06 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
yes i have look, is very long time, but is not a problème, i'm launch generate in night and is ok :p


Thanks you


EDIT:
I noticed that the keyboard customize even when pnptc is a stain substantive keys are still activate.

But simply is not very serious

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jul 19, 2008 4:25 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
New Bug :

texture in texturing panel is not save after change tool

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 21, 2008 3:18 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 9:14 pm
Posts: 72
Location: French
hello,

i'm report a new bugs :

1/ Reload texture in plugin crash pnptc, and i have not a crash report.

2/ Del a polygon (tuch V) bug, i'm must texturing for that polygon delete disappear.



NOT A BUG, but is really bad : is not possible use a alpha texture

http://img32.picoodle.com/img/img32/4/7 ... 2549fa.jpg

http://img32.picoodle.com/img/img32/4/7 ... 3c664d.jpg

_________________
Image
PnPTC: Pro Edition
Main: Core 2 Duo E7650 @ 2x 2.66Ghz, 2GB RAM DDR3, 8800GT 1Go , XP SP2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 21, 2008 8:09 am 
Offline
Programmierdochfix
User avatar

Joined: Tue Apr 27, 2004 12:53 pm
Posts: 891
Location: Braunschweig
Just to summarize:
  • Interface disappearing (not solved)
  • Reactivate Ctr+V (in progress)
  • PnP handles key events even if the program has not the input focus (old "issue", not solved)
  • [s]Texture panel not "saved" (solved)[/s]
  • Reload texture in plugin crash (will take a look)
  • Change polygon visibility not works if textures are visible (will take a look)

Did I forget anything?

Your question about transparent textures: I see what you mean. But a technique like this would require a texture layer approach, meaning multiple textures overlayed at the same place. Currently the program only uses one texture per vertex and only blends textures between two vertices. However, a rework of the texturing mode is really needed and almost on top of my todo list. Lets discuss about this as soon as the next release is finished.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 41 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron